Novice

KrsKolesom

KrsKolesom

Pozdravljeni,

sporočamo vam, da se bo 29. marca 2018 ponovno odprla sezona sistema KRsKolesom, s katero prihajajo tudi nove postaje in elektrifikacija koles.

V Mestni upravi Kranj se ves čas spremljajo potrebe in želje prebivalcev. Tako smo  po osmih mesecih delovanja sistema KRsKolesom in 11.675 izposojah koles pridobili pravo sliko uporabe sistema.  Na željo uporabnikov se bo predvidoma do konca aprila razširila postaja pri Mestni knjižnici Kranj, ki se je v lanski sezoni izkazala za najbolj frekventno, kar je še en dokaz vse večjega obiska mestnega središča.

Z veseljem sporočam, da je bila Mestna občina Kranj uspešna na evropskem razpisu za nadgradnjo sistema, ki bo omogočala postavitev štirih novih postaj in elektrifikacijo obstoječih ter nakup novih navadnih in električnih koles. Uporabniki boste tako lahko izbirali med običajnimi in električnimi kolesi. Nadgradnja bo končana predvidoma do konca maja, nove postaje pa bodo: ob cesti Rudija Šelige, Krajevni dom Primskovo v soseski Primskovo, v naselju Britof in stanovanjski soseski Čirče.

Dodatno pa se kmalu s pomočjo donatorjev obetata dve dodatni postaji. Prvo bo prispevalo podjetje Slovenske železnice in bo omogočala mobilnost s kranjske železniške postaje, drugo pa podjetje Elektro Gorenjska, ki bo s postajo pred svojim sedežem omogočalo večjo mobilnost tako obiskovalcem kot tudi zaposlenim v podjetju. Tako se bosta podjetji pridružili Domplanu, JVG, d. o. o. (trgovine Eurospin) in naftni družbi MOL, ki so kolesa in postaje prebivalcem Kranja že predali v uporabo.

Ta trenutek sistem omogoča izposojo koles na enajstih postajah (Mestna knjižnica Kranj, Čebelica, Planina otok, Športni park, Šorlijevo naselje, osrednja Lekarna, Planina 1, Planina 3, Zlato polje, Zdravstveni dom in Vodovodni stolp.) Vsaka postaja trenutno vsebuje 10 ključavnic in 5 koles, skupaj torej 55 koles.  Registracija uporabnikov je mogoča preko spleta na naslovu www.KRsKOLESOM.si ali v Turistično informacijskem centru na Glavnem trgu v Kranju (Kranjska hiša). Cena članarine za sezono 2018 je 15 evrov (do nadgradnje sistema), podaljšanje kartic oziroma članarin pa bomo izvajali v Turistično informacijskem centru na Glavnem trgu.

Za konec naj vas še enkrat povabimo na uradno odprtje nove sezone in predstavitev sistema KRsKolesom. Z vami bomo jutri, 29. marca 2018, ob 16. uri na Glavnem trgu v Kranju.

Za dodatne informacije, sem vam z veseljem na voljo.

S prijetnimi pozdravi!

 

Zavod za turizem in kulturo Kranj
Glavni trg 2
4000 Kranj

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *