Novice

Prenova soseske Planina

Prenova soseske Planina

PLANINOPIS #2

Planinopis je namenjen vsem, ki jih zanima prostor, kakovost bivanja in urbane spremembe kranjskega naselja Planina.
Na dobri poti do celostne prenove soseske Planina

Spoštovani!
Danes, v četrtek, 3. marca, ob 17h se na Župančičevi ulici 22 v Kranju (nekdanja trgovska šola na Hujah) ponovno odvijajo delavnice prebivalcev soseske Planina, ki z arhitekti, urbanisti in strokovnjaki s področja sociale, ekonomije in prostora aktivno pripravlja vizijo, ideje in načrte za šest področij fizične in socialne prenove soseske.

Srečanja bodo potekala vse do torka, 15. marca, ko bodo ob 17h zainteresirani javnosti, medijem in predstavnikom Mestne občine Kranj predstavljeni rezultati delavnic. Na srečanju se bo odvilo tudi nagradno žrebanje ter druženje. Aktivnosti se bodo po delavnicah nadaljevale tudi spomladi in poleti. Vabljeni, da se srečanj udeležite in oblikujete skupne rešitve za boljše bivanjske pogoje v soseski Planina!

Delovne skupine združuje šest tem, do zaključne prireditve pa so sodelovali na petih srečanjih. Vizija skupine za gradnjo, objekte in urbano opremo je ohranjanje javnih površin, določitev enotnih standardov urbane opreme in poživitev soseske. Skupina za otroška igrišča predlaga širitev obstoječih in ureditev novih igrišč, obnovo igral in fizično izboljšavo pogojev za hitrejše socialne interakcije na igriščih. Tretja skupina, skupina za promet, si je za glavno nalogo postavila projekt gradnje podzemnih garaž, torej novih parkirišč brez krčenja zelenih površin. Skupina za rekreacijo in šport se zavzema za revitalizacijo lokacije nekdanje trgovske šole za namen rekreacije ter poleg širitve športnih površih za fitnes, rolkanje, plezanje, ples, jogo in tek, predlaga in identificira pa tudi lokacije za več kulturnih in izobraževalnih aktivnosti. Delovna skupina za varnost se sooča z določanjem lokacij, ki potrebujejo večjo varnost ter se zavzema za čimprejšnje uresničevanje oblikovanja točke varnosti za ranljive skupine (otroke, starejše, slepe, slabovidne). Skupina za vrtove in zelenice pa se ukvarja z možnostmi urbanih vrtov, ureditve tržnice, nasaditve dreves ter urejanja peš poti, predvsem sprehajalne poti, ki bi povezala Planino 1, 2 in 3 ter staro mestno jedro Kranja.
Planina skupaj razmišlja, dela in oblikuje!

Lepo vas pozdravlja skupina za prenovo in oživitev soseske Planine.

Nagradna anketa o ugotavljanju kakovosti bivanja v stanovanjski soseski Planina

Kolo

Prebivalci Planine ste vabljeni, da na spodnji povezavi izpolnite nagradno anketo in s tem pomagate ugotoviti obstoječo kakovost bivanja v stanovanjski soseski Planina. Anketiranci boste sodelovali v nagradnem žrebanju za gorsko kolo SCOTT s čelado. Uradno žrebanje bo ob zaključku srečanj zbora za Planino, ki bo 15. 3. 2016 ob 17. uri v prostorih šolskega centra (nekdanja srednja trgovska šola) na Župančičevi ulici 22 v Kranju. Nagrajenec bo objavljen na spletnih straneh MOK in krajevnih skupnosti.

https://www.1ka.si/a/81720

Anketa o podzemnih garažah 
Za sosesko Planina je pereča problematika mirujočega prometa. Z izpolnitvijo spodnje ankete boste  predstavili interes stanovalcev za pridobitev garažnega boksa v podzemni garaži, ki bi se zgradila na zemljišču v lasti Mestne občine Kranj. Povezava do ankete:
https://www.1ka.si/a/80387

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *